Passar igelkott mig?

Spread the love

PassarAfrikansk Pygméigelkott mig trots att:

  • Igelkottar bajsar rätt mycket för sin storlek.

  • De är nattaktiva och kan låta på nätterna när de springer i sitt hjul eller gräver.

  • Igelkottar kan absolut bli väldigt tama och gilla mys men de har taggar och de kan man känna när man har en gosig kotte som vill mysa in sig innanför kragen.

  • Man måste komma ihåg att igelkottar inte varit domesticerade alls lika länge som tex katter och hundar så de söker inte upp dig för att gosa som tex en katt gör. Det är du som oftast får ta initiativ till mys.

  • Har man otur kan man få allergiska reaktioner av deras taggar. Att inte bli lite stucken är oundvikligt i umgänget med dessa sötnosar.

Det är lätt hänt att man ser en annons på igelkottar och så köper man en för den är så söt. Det är jättetokigt för man måste verkligen ha intresset för dessa speciella små djur så man inte tröttnar när nyhetens behag lagt sig. Så glöm inte att läsa på. Träffa lite igelkottar. Prata med andra igelkottägare. Impulsköp INTE!

Igelkottar och barn
För de yngre barnen är igelkottar inte det optimala djuret eftersom de oftast vaknar när barnet redan sover och sen att de kan stickas. Det händer lätt en olycka om barnet blir stucket och råkar tappa igelkotten. Däremot inte sagt att en småbarnsfamilj inte kan ha igelkott. Så länge det är dom vuxna i familjen som verkligen vill ha igelkott och tar ansvar så ser jag inga problem med det.

För äldre barn som är djurvana är igelkotten en trevlig kompis om de har intresset :-) Föräldrarna bör alltid ha huvudansvaret för igelkotten så att den får det den behöver.

Heidi Purmonen
Nevadas Igelkottuppfödning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet